2012. február 19., vasárnap

Alexandra Black :néV
16 :koR
gimnazista – humán szakon :foglalkozáS
Budapest :lakhelY
Ikrek :horoszkóP
írás, olvasás, zenehallgatás, filmnézés :hobbI
Rock, Pop, Country, Jazz :zenei stíluS
 alexablack@citromail.hu :e-maiL

Kedvenc
      Bandák/ énekesek     
Motörhead, Black Sabbath, Jace Everett, Avenged Sevenfold, Nomy, The Veronicas
      Könyvek     
Dráma, fantasy, horror, krimi
     Nyelv     
Angol, olasz, görög
    Tantárgy     
Irodalom, történelem, biológia
     Kütyü     
laptop, mp3, mobil, Pendrive
     Szín     
zöld, lila, fekete, szürke
    Szám     
13, 8
   Csoki     
Milka
   Weboldalak     
YouTube, Blogspot, P-O-T-H 
    Hangszer     
gitár, zongora, hegedű

Kérdőív
1.       Miért kezdtél el írni? Mi volt az indok, hogy belevágtál ebbe a művészeti ágba?
Szerintem minden embernek szüksége van arra, hogy megtalálja azt a „világot”, amiben kifejezheti önmagát. A művészet mindig közel állt hozzám. Az íráshoz pedig a saját képzeletemben felépült világon keresztül jutottam. Papírra vetni valami olyat, amit csak saját magad ismersz egészen, igazán felemelő érzés.
2.    Honnan szerzel ihletet?
Ez egy elég összetett dolog. Nyitott szemmel járok a világban, megfigyelem az embereket, a viselkedésüket, magamba szívok hangulatokat, érzelmeket, végighallgatok párbeszédeket. És egyszer csak ezekből az információkból megszületik egy kép a fejemben, amivel már nincs sok dolgom, csak saját szavaimmal megfogalmazni azt. És meglepően sokszor jelennek meg műveimben önéletrajzi elemek, persze igyekszem őket teljes mértékben beleépíteni a történetembe.
3.    Mely műfajban szeretsz a legjobban írni?
Ez egy nehéz kérdés. Fontos, hogy az ember mindenben kipróbálja magát és sokat próbálgassa a szárnyait. Persze, mindig vannak olyan gondolatok, amik mélyebbről jönnek és olyan témák, melyekben otthonosabban érzem magam. Ha mindenképpen választanom kellene, akkor talán a drámát, fantasy –t és a thriller. Nem igazán tudom, hogy mért ezek fognak meg, de valahogy sok különleges, még fel nem fedezett utat és lehetőséget látok bennük.
4.    Ki a kedvenc karaktered a novelláidból?
Nehéz lenne egyet mondani… Sajnos feministának kell lennem. A két abszolút kedvencem Rebecca (Halhatatlan) és Kendra (Megszállott). Tetszik a hasonló, lenéző stílusuk és az, hogy a gonoszságuk álarca alatt mindkettőjüknek van szívük, és ha én írhatnám meg életük további történetét, biztos boldog befejezést nyújtanék nekik. Az ilyen nők azok, akik tényleg képesek életben maradni a világ forgatagában. Céltudatosak, magabiztosak és hűségesek.
5.    Melyik novella áll legközelebb a szívedhez és miért?
Mindegyik a „gyermekem”. Nehéz közülük választanom, de talán a Halhatatlant választanám, méghozzá azért mert van benne titok, félelem, halál, szerelem és vér. A szereplőit pedig nagyon szeretem.
6.    Mesélj a legelső novelládról?
Erre is a Halhatatlant kell mondanom. Ez volt az első próbálkozásom, nem csak novellaírásban, hanem a férfi szemszögben is. A szárnypróbálgatások miatt még nagyon őszinte és nyers, de ha visszaolvasgatom, mindig meglátom benne a saját gondolataimat és a saját érzéseimet a nemiség torz tükrén keresztül. A tiltott szerelemnek egy kicsit másféle megközelítését igyekeztem kifejteni és megmutatni azt, hogy bármilyen erős is a vonzalom, a különbségek néha ezt is szét tudják zúzni. Alex rossz döntéseinek sora, erőszakossága, majd bizonytalansága miatt számos szörnyű dolog történik vele, de eközben láthatjuk, ahogy felnő. De még sincs lehetőségünk arra, hogy belelássunk abba a stádiumba, amikor már nincs szüksége többé senkire, aki eltakarítja a kínos nyomokat utána. És azt hiszem itt az ideje, hogy elmondjam a nagy titkot: Sandy karakterét Gabriella – ról mintáztam. És igen, a rózsás eset megtörtént.
7.    Mondj pár szót a többi novelláidról!
A megszállott szintén nagy kedvencem, de kicsit hiányzik belőle a szerelmi szál. A szereplők nagyon a szívemhez nőttek és a történet folyamán végig izgultam értük, hogy ne történjen bajuk és végül rendben átvészeljék a megpróbáltatásokat.
Ki ne szeretné a szerencsétlen, elnyomott embereket? A Megkésett üzenet című történetem egy mindenki számára ismerős szituációt dolgoz fel. A csúnyácska lány beleszeret a szőke hercegbe, akit nem érdekel semmi és az ő hercegnőjét választja. De vajon az életben is vannak boldog befejezések? Camilla számára nincsen. Rosszul jár a végén, s mint annyiszor, Nate későn jön rá, hogy mit veszített el. A történet egy amerikai lány történetét dolgozza fel, ami nagy hatással volt rám.
Téves hívás? Talán. Ez az egyszerű történet nem más, mint egy kis lazítás a számomra és az olvasó számára is. Sokan nem értik, hogy mért került fel az oldalra, de szerintem ez a novella ad egy kis reményt, hogy talán a sok rémálom között vannak még csodák. Ebben a műben egy, a 20. század második felében megtörtént történetet újítottam fel. A telefonáló férfi pedig lehetett volna az édesapám.
És el kell árulnom, készülőben a következő novellám, ami már most nagyon hozzánőtt a szívemhez és kíváncsi leszek a közönség véleményére is.
8.    Hogyan született meg a P-O-T-H?
Gabriella – val már régóta gondolkoztunk azon, hogy írunk egy könyvet közösen. Pár sikertelen próbálkozás után ennél az ötletnél horgonyoztunk le, ami véleményem szerint egy könnyed történet, ami még tartogat meglepetéseket. ;)
9.    Mit jelent számodra az írás?
Az életem, a halálom, a legjobb barátom, a szerelmem, a megmentőm, a gyógyszerem, a mérgem, a drogom, a fájdalmam… Én magam… Olyan mód az önkifejezésre, amit sosem vehetnek el tőlem, amíg van a földön egy darab papír és egy darab ceruza, vagy egy fal és egy véresre sértett ujj.
10. Kinek ajánlod az írásaid?
Mindenkinek, aki szívesen olvas, és érdekli, mások emberek belső világa. Persze a könyveket előnyben részesítem, mert sokkal személyesebbnek hatnak, de nem beszélek magam ellen! Ajánlom mindenkinek, aki érdekes történeteket akar olvasni és nem retten vissza attól, ami az elmém mélyén lapul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése